Wednesday, December 14, 2011

::BLOG INI DIHAPUSKAN::

Assalamualaikum to all readers,
Maka dengan ini saya maklumkan blog ini akan dihapuskan atas sebab-sebab tertentu. CikCt telah pun menggabungkan blog ini dengan blog asal saya iaitu celahtingkap.

Blog ini akan dihapuskan secara rasmi bermula Jan 2012. :)

Tuesday, November 22, 2011

::awat tak bleh post entry nih::

tensi makcik.type panjang2 pastu takbleh publish.tak tau nape.tp pakai g-tab boleh plak.huhuhu.nnt try lg.

::Aqeel @ Aquaria,KLCC::



Hello....It's school holiday!!! Yeay....yg happy mestilah Aqeel Haziq..Setiap minggu dia akan berjalan saje..Mama Papa harus pastikan dia sentiasa sihat..makan buah banyak2, minum air dan makna ubat cepat2 kalo ada simptom demam n selsema..Ok, first week school holiday, Aqeel pergi Aquaria, KLCC... namapak tak muka monyok...dia mengantuk..keletihan berendam dlm bath tub.

tengok tgn dia tak lepas Frog..

owh,itu frog Aqeel...

posted from Bloggeroid

Sunday, November 13, 2011

::Aqeel n baju transformers::

Semalam ke Sogo. mencari baju transformers. Jenuh tawaf dept kanak2 tu. Baju tu dh tersorok jauh. Asalnya Aqeel nak baju bumble bee. Dia dh ada baju Optimus Prime tp bila sampai ke sana Aqeel rambang mata!!!!
Sekejap nak itu,kejap nak ini pastu dia ambil semua. Mama ni dahla kepenatan mengendong dia naik eskalator. Tak biasa pi sogo berdua je. Papa tak ikut.

Akhirnya, setelah pilih punya pilih, dapatla 2 pasang. Itupun lepas mama cakap yg Aqeel ada 2 tgn je kan jd boleh bawak 2 jelah. :)

So far, mama jumpa baju transformers ni di Sogo je. Dkt Jusco pun xdak. Dkt Sogo ada banyak baju2 tema kartun,movie. Tu yg best!! Cuma kami pun pegi sekali / 2 kali je setahun ke Sogo nih.:)

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 8, 2011

::Passport Aqeel::

Little Aqeel dh ada passport. Mama Papa bawa buat di Pejabat imigresen Kuala Kubu Bharu. Sejam dah siap. Tapi,jenuh jugak tunggu sejam lebih sepanjang proses hantar form n tunggu lagi.

Antara dokumen yg diperlukan ialah,
1. Borang permohonan lengkap
2. Salinan Surat beranak Aqeel
3. Salinan ic Mama
4. 2 kpg gambar saiz passport.
5. rm150 for 5 years (bwh 12 thn je ade diskaun)

Tak payah susah2 ke Shah Alam dah.

posted from Bloggeroid

Thursday, November 3, 2011

::Aqeel n his books collection::













Just a few. Tak banyak sgt. What I want to highlight is how he takes care his books.
He never tears his book. He really loves them. A friend of mine asked us how we teach him to takes care the books. Actually, he learns from what he saw. How we arrange the books nicely, ask him to flip the pages carefully and we never tear any paper in front of him.

He's such a good boy and appreciates his books.
Mama will tell about his toys later.

posted from Bloggeroid

Thursday, October 27, 2011

::A glimpse on our family photobook; I like!!!!::

Our family photobook is ready.
I like it.
Tq to mr.Papa for his effort on arranging n uploading the pictures.
Tq Photobook.com.my.
Tq to Groupon too.
This photobook worth 200+ but with Groupon we pay only 50+.

The photobook shop is located at Kota Kemuning. We have to self pick up the photobook. If you wish to use their service, just browse to their website.
http://www.photobook.com.my















posted from Bloggeroid